BatRep: Philip vs Pieter

Philip vs Pieter
Azog’s Hunters vs Harad
400pts – HQ Hobbit league

Onder de stringente leiding van hoofdmeester Philip diende Azog zich te keren tegen The Betrayer van Pieter. Hoewel de league nog zeer jong is, toch een mooie affiche, daar beide legers op kop van het klassement stonden. Beide ‘beginnende’ Hobbit coaches mochten onder de goedlachse leiding van landschapsarchitect Sean en Referee Michiel het scenario Lords of Battle aanvatten. Harad licht in het nadeel gezien meer units. Het beloofde een spannende match te worden.
Philip maakt uitstekend gebruik van het terrein om dichterbij te sluipen zonder dat de bogen ook maar één pijl konden afvuren. Enkel een Orc Hunter met boog die de hoek kwam ompiepen werd neergelegd, maar daarvoor waren 16 pijlen nodig. De clash naderde en gaf Harad nog enkele beurten de kans om pijlen te schieten maar die schoten nauwelijks een deuk in een pakkie boter. Toen beide legers contact maakten stond het 0-3 voor Harad… maar toen kwam Azog. In een ruk verslond Azog de helft van een warband terwijl de pure getalovermacht van Harad aan de andere zijde toch wat slachtoffers kon maken. Het beloofde een spannende strijd te worden. Het ging van 0-3 naar 3-3, dan naar 6-4, 8-8 en 10-8. Ondertussen werd er gegoocheld met Might en Heroische acties en had Azog met al zijn Will reeds een Transfix vermeden. Met zijn laatste Heroische actie kan de Harad king de score gelijk trekken, Azog’s hunters army breken en de Betrayer kan Azog Transfixen waarbij hij volop zijn Will aanspreekt. 12-13 voor Harad!
15102207_10154509192055831_275316455_oEr wordt een 2 gegooid en de laatste beurt gaat in! Spanning troef! De heroes van Harad vluchten om wounds te vermijden want Azog kan Harad nog breken én de overwinning binnenhalen, maar ook Harad staat volop in overwinningsstrijd. Azog krijgt prioriteit en positioneert zoveel mogelijk resterende orcs tegen Harad. Met zijn laatste 5 Will krijgt Azog een Transfix om de oren… de eindscore is een bedrieglijke 12-19 voor Harad. Het lijkt een groter verschil dan het uiteindelijk was. Een schitterende pot Hobbit.
15064907_10154509192000831_189092344_oPhilip toont dat hij op korte tijd erg goed zijn leger kent. Zelf vond hij dat hij geluk had dat mijn (in totaal) ongeveer 50 pijltjes maar 3 keer raak troffen, en dat dat de reden was waarom het spannend was, maar dat klopt niet. Daarmee doet hij zichzelf absoluut te kort. Azog is een monster… een waar monster en Philip bespeelt hem meesterlijk. Harad komt hier goed weg en is ik ben natuurlijk erg blij met deze winst. Ik heb voor het eerst écht het gevoel dat mijn Betrayer de leader was van mijn army én ook doorslaggevend.

Plaats een reactie